Home   Email  

 

 

Basistechnieken
Aas-Lokaas
Voersamenstelling
Lokvoer Brasem
Lokvoer Voorn
Lokvoer Divers
Aassoorten
Zeeaas-soorten
Ingredienten
Lokaas Tips
Artikels

 

Basistechnieken - Aas & Lokaas - Voorn

 

Voornvoer recepten 
 

Een verzameling van lokvoer uit vissportbladen, boeken en van vissers.
Zoals met lokvoer steeds het geval is, zijn er geen slechte maar ook geen altijd vangende. Veel is afhankelijk van de omstandigheden en het moment.
Sensas lokaas en voeders (klik hier voor deze site)

De wedstrijdvisser Ieper.
WEDSTRIJD samenstelling
Met die samenstelling speel je altijd op zeker, je zal er steeds vis mee naar de plaats trekken, of het nu kleine of grote zijn! Eens de sessie goed bezig dan beslissen welke richting je uitgaat, word het dikke vis dan gewoon beginnen cuppen of smijten met startvoer met en booster eronder, is het kleine vis dan gewoon startvoer aanhouden met superzoet, regelmatig cuppen en casters of muggenlarven bijzetten, probeer steeds meerdere balletjes na elkaar bij te zetten!
Bv Zwevegem, Ingelmunster, Stasegem, BLOSO
2 kg wedstrijd
500 gr brasem
+ superzoet of sweetfruit of black canal
Naargelang de visserij (voorn of brasem) het percentage wedstrijd of brasem verhogen, ook de kleur speelt grote rol, Zwevegem zwart, Emelgem bruin, steek ook steeds handje geroosterde kemp onder start voer, het zal veel sneller die eerste aanbeten opleveren.
Ideaal om in het voorjaar de eerste wedstrijden mee aan te vangen, het is niet rijk genoeg die grote massa’s vis aan ter plaatse te houden maar soms is het belangrijk in een kampioenschap om in het voorjaar vis in het net te krijgen op een vijver of kanaal, neem geen risico want het zou het complete jaar kunnen verprutsen!

1 kg super lunch (Mondial)
1 kg kanaal voorn (Mondial)
1 kg speciaal voorn (Mondial

 

3 delen Sensas Gardons Noir
1 deel Sensas Etang

Vloeibaar additief van Sensas Gardons voor dat er wordt gevoerd een handvol gemalen hennep door het voer mengen, dit is een voer geschikt voor zacht stromend en stilstaand water.

 

Algemene tip
Het is verstandig om levend aas apart te bewaren en pas vlak voor het voeren, of dit nu in een voerbal of in een feeder is, door het lokvoer te mengen.
Zo blijft levend lokaas springlevend. In het voer gaan deze door het zoutgehalte in het voer snel dood. 

400 GR. BROODMEEL GROF-300 GR.BESCHUITMEEL-200 GR.GEMALEN HONDENBROKKEN-150 GR.GEMALEN HENNEP-2 A 3 LEPELS CORIANDER MENGEN NA HET TE HEBBEN BEVOCHTIGD.

500 GR. SPECIAAL WEDSTRIJD V/D EINDE-150 GR.COCOS-400 GR.FEEDER-200 GR.BRUINBROODMEEL.

Winter voorvoer vor grote voorns op water met wat stroming.
150 gr gemengd millet zaad of tropische zaadmengeling
100 gr hennep
500 gr verse duivenmest
150 gr gemalen en geroosterde hennep
100 gr keukenzout
400 gr polenta
1000 gr chapelure
100 mililiter azijn
100 mililiter arachideolie
--zet het zaad en de hennep vooraf een nachtje te week in water
--kook het zaad en de hennep tot ze open barsten. Laten afkoelen en dan met een
   staafmixer mixen tot er een gladde brij ontstaat. 
--Meng alle andere ingrediënten erbij. Daarna goed mengen met een accumenger.
--Indien nodig nog wat water toevoegen en door de voerzeef drukken.
Ik start steeds met een zevental ballen ter grote van een sinaasappel. Hierbij meng ik voor het maken van de ballen steeds wat casters of/en voermaden door.
Tijdens het vissen strooi ik ook steeds wat losse maden, casters en gekookte hennep op de stek. (los voederen of met de cup)

Voorn en platjes - op langzaam tot stilstaand kanaal voer van een internationaal FS
1000gr sensas etang
1000gr bruine chapelure
700gr super PV1
300 gr super coco belge
300gr BC colant (grof gemalen)
200gr koekjesmeel
50gr steranijs
100gr gekiemde hennep (indien kleine voorn roosteren en malen)
1/2 doos trasix noir voor de kleur
De avond voordien aanmaken en zeven. De dag zelf nogmaals zeven
Bij het afgewerkte en gezeefde voer 2000gr leem doen vermengt met muggenlarven. 
Als additief 100gr zout voor voorn of 100gr bruine suiker voor platjes.
Een tiental voerballen bij aanvang en daarna met regelmaat kleine balletjes werpen of cuppen.
 

Voornvoer van een wereldkampioen 
2kg pak G5 Van Den Eynde
1.5kg lichte leem
1.5kg gewone leem
Bevochtigen met circa 2 liter water en mixen met accu boormachine.
als laatste
250 gram muggenlarven toevoegen.
er worden 8 voerballen gemaakt waarvan er 4 op 12.5 meter geworpen worden en 4 op ongeveer 7.5m.
Starten doe je op de verste plaats en na +-30min op de dichtste plaats, deze heeft het voordeel dat ze  vlotter bevist kan worden en daardoor vaak de meeste vissen oplevert.  Normaal wordt na het bijvoeren van hengelplaats gewisseld.
Het voer kan met kleurstof ook iets donkerder gemaakt worden.
Bijvoeren:
hiervoor een aparte mix.
1.5 liter vochtige leem
1 liter lichte leem
0.25 liter donkere leem

De mix met de sproeifles zodanig bevochtigen dat je er balletjes van kan kneden.
Wanneer dat bereikt is voeg j
e 1/2kg muggelarven toe.
Bijvoeren doe je met de pole-cup  zo om de 15 minuten 1 bal op de dichtste plaats, waarna je op de verste plaats vist. na 15min een bal op de verste plaats en dan vis je op de dichtste plaats, en zo verder voor de volledige sessie.
Als montage voor de dichtste plaats:
dobber 0.6 gram/hoofdlijn 10/00/onderlijn 7/00/weerhaakloze haak 20/22.
Uitloding met olivetteloodje en om perfect uit te loden loodhageltjes 10 nabij het olivette lood.  Afstand lood/haak circa 30cm.  opslag slechts 40cm.
Als montage voor de verste afstand.
Dobber 0.8gram  (rest idem)
Uitloden en vissen doe je juist tegen of iets boven de bodem
 

Winter voornvoer voor diepe plassen en kanalen
1 kg grof bruin gemalen broodmeel
500 gr beschuitmeel
500 gr maïsmeel
300 gr geroosterde hennep
200 gr johannesbroodmeel
1 handvol vers gemalen koriander
2 lepels vanillesuiker
casters
Blankvoorn is dol op broodmeel het is dan ook het hoofdingrediënt. Beschuitmeel houd het voer luchtiger en heeft het meer volume. Maismeel zorgt voor de zwaarte zonder dat dit de kleefkracht beïnvloed. Geroosterde hennep als klassieker en johannesbroodmeel om grote voorn te lokken. Daarbij zijn grote voorns ook zoetekauwen en daarom een toevoeging van suiker of pure vanille. De kers op de taart is vers gemalen koriander dat eer zeer uitgesproken aroma geeft en ook zeer actief werkt.
Het voer bevochtig ik aan de waterkant. Daarbij is het belangrijk dat het niet te vochtig wordt om de actieve werking niet te verstoren.

Bereiding:
De korianderzaden in een koffiemolen tot poeder vermalen. Alle ingrediënten goed mengen. De mix in drie stappen bevochtigen. Daarna door de zeef drukken.
Het voer mag redelijk goed verzadigt zijn met water.
Voeg casters toe en kneed stevige voerballen die niet tijdens de zinkfase maar slechts op de bodem uit elkaar vallen.
Start met een zestal forse ballen formaat tennisbal. Wanneer de vis op de voerplek is en de eerste aanbeten reeds verzilverd zijn, is het tijd om met regelmaat bij te voeren met voerballetjes formaat walnoot.  
 

Evezet voeders
Stilstaand water dieper dan 2m: 
1 kg allround, 
1 kg etang voorn, 
200 gr gardonmix, 
500 gr zwarte lichte leem.

Evezet voeders
Licht stromend water tot 3m diep: 
2 kg allround, 
1 kg etang voorn 300gr gardonmix, 
1 kg lichte zwarte leem.

Evezet voeders
Licht stomend water dieper dan 3m:
1 kg kanaal, 
1 kg allround, 
1 kg etang voorn,
300 gr gardonmix, 
1 kg zwarte lichte leem.

Evezet voeders
Stromend water tot 4m diep: 
2 kg kanaal, 
1 kg allround, 
400 gr gardonmix, 
1 kg zware leem

Evezet voeders
Stromend water dieper dan 4m: 
3 kg kanaal, 
400 gr gardonmix, 
1,5 kg zware leem.

Evezet voeders
2 delen Riviermix voorn/brasem
1 deel Dreamteam mix
0,5 deel TTX
1 eetlepel Herbboost

 

Stromend water
Een bindend mengsel op basis van duivenmest.
750gr duivenmest
400gr anco paneermeel
400gr bruin paneermeel
300gr galette
300gr arachide
300gr PV collant
150gr tropisch zaadmengsel gemalen
75gr gemalen lijnzaad

Stromend water
2kg all seasons
1kg big roach
1 doos seed mix
1/2 doos crazy spice koriander
(alle toevoegingen van browning)

Stromend water
valt pas op de bodem uiteen en legt zo een lokspoor
2kg turbo (van der eynde)
1kg secret (van der eynde)
500ml grof broodmeel
250ml gemalen geroosterde hennep

Stromend water
al naargelang de stroming meng je hier 2 tot 4kg leem door.

1kg donker geroosterd paneermeel
750gr fijn biscuitmeel
1kg fijn gemalen maiskoek
1kg PV1
500gr geroosterd pindameel
250gr gemalen lijnzaad
1kg wit zand
500ml aromix gros gardons
(toevoegingen en aromas van sensas)

Stilstaand water
met duivenmest
1kg font zwart  (mondial)
500gr X-dream  (mondial)
300gr bruin paneermeel
100gr gemalen koriander
100 gr gemalen geroosterde hennep
200 gr zout
500 gr duivenmest

Stilstaand water
Een mengsel dat moet aangevuld worden met veel levend aas
50% blankvoorn speciaal
50% super mix

Stilstaand water
Een licht mengsel dat langzaam naar de bodem zinkt en vrij actief werkt.
1kg gros gardons (sensas)
500gr lake  (sensas)
250ml geroosterde hennep
 

Stilstaand water
Een donker zwak bindend mengsel.

1kg donker, geroosterd paneermeel
500 gr epiceine
500gr copra melasse
500gr fijn gemalen maiskoek
300gr gemalen koriander
200gr gemalen hennep
200gr vanille toevoeging

1 kg la sirene x21 fond
1 kg la sirene x21 gardons
400 gr wit broodmeel
150 gr gemalen koriander
250 gr tropische mengeling
15 cl arachide olie

500 gr broodmeel
500 gr paneermeel
600 gr maismeel
500 gr hennep
100 gr gemalen havermout
250 gr notenmeel
150 gr fijne zemelen
75 gr venkel

1.5 kg bruin paneermeel
1 kg wit broodmeel
400 gr polenta
300 gr galette
250 gr kokos
150 gr gemalen lijnzaad
300 gr gemalen havermout
200 gr gekiemde hennep

500 gr bruin paneermeel
250 gr wit paneermeel
250 gr koekjesmeel
100 gr polenta
100 gr gemalen havermout
100 gr koriander
100 gr bruine suiker
100 gr keukenzout
50 gr lijnzaad gemalen

1.5 kg bruine chapelure
500 gr PV 1 collant
200 gr galette
200 gr kokos
200 gr geroosterde arachide
200 gr geroosterde hennep
200 gr keukenzout
200 gr droge duivenmest

750 gr bruin broodmeel
250 gr beschuitmeel
250 gr TTX
350 gr polenta
100 gr zout

500 gr bruin paneermeel
400 gr polenta
300 gr koekjesmeel
200 gr TTX
100 gr kopramelasse
50 gr witte millet
1/4 liter maden pinkies

1 kg secret
1 kg kanaal
500 gr PV1 collant
400 gr geroosterde arachide
250 gr gekiemde hennep
100 gr verse duivenmest

1 kg fond 3000
1 kg gros gardons
500 gr TTX
500 gr broodmeel
300 gr gardomix

1 kg broodmeel wit
1 kg beschuitmeel
300 gr polenta
100 gr maismeel
200 gr ijswafelmeel
100 gr PV1 Collant

1.5 kg champion
500 gr PV1 collant
500 gr beet
500 gr verse duivenmest
300 gr galette

100 gr arachidemeel
100 gr wouwbloem
100 gr notenmeel
100 gr gemalen hennep
100 gr TTX
50 gr duivenmest

1 dl beschuit gemalen
1 dl broodmeel
1 dl droge duivenmest
1 theelepel venkel
1 dl gemalen kemp
1 dl gemalen millet

4 dl broodmeel
1 dl beschuitmeel
1.5 dl maismeel
1 dl oranje wafelmeel
1 dl copramelasse

1 kg 3000 noir
500 gr 3000 etang
500 gr arachide
300 gr polenta
200 gr additief gardonix

500 gr bruinbroodmeel
500 gr beschuitmeel
300 gr PV1 collant
300 gr koekjesmeel
200 gr maismeel
200 gr geroosterde kemp

20% paneermeel
20% beschuit
15% polenta
10% notenmeel
10% gemalen kemp eventueel gekookt
20% duivenmest droog of vers
5% vanille

1.5 kg bruine chapelure
1 kg beschuitmeel
400 gr polenta
300 gr galette
200 gr kokos
150 gr gemalen lijnzaad
300 gr gemalen havermout
200 gr gemalen eierschalen
200 gr gekiemd kempzaad
200 gr duivenmest

40% beschuitmeel
10% paneermeel
15% gekiemde hennep
15% TTX
15% koekjesmeel
2% gemalen venkel
3% gemalen koriander

4 dl bruinbroodmeel
4 dl beschuitmeel
1.5dl babycorn
2 dl PV1 collant
2 dl wafelmeel

4 dl beschuitmeel
1 dl paneermeel
1 dl notenmeel
2 dl gemalen kemp
2 dl maisbloem
2 dl koekjesmeel

4 dl beschuitmeel
2 dl maismeel
2 dl koekjesmeel
1 dl hennepzaad
1 dl kokos
1 dl onkruidzaadmeel

1500 gr Rameau gardon noir
500 gr   rameau gardon rivier
150 gr   fixeine extra
150 gr   coriandeine
verzadigen met 1000 gr verse duivemest
aan het afgewerkte coer 100 gr gekookte spurrie toevoegen
Een voer speciaal voor de nog wat koudere dagen.

Stilstaand water
wolkvormend, kruidig mengsel
2kg black magic
1kg etang
1/2 doos crushed hemp
3 eetlepels XTC vanille
1 eetlepel zwarte lokvoerkleurstof

   


Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.