Klik hier om naar index droomvissen te gaan

Rainbow runner/Elagatis bipinnulata/Regenboogstekel makreel        
 

 
 
Rainbow Runners maken deel uit van de Jack-vissenfamilie , maar ze hebben een ander uiterlijk dan deze. Rainbow Runners hebben lange, ronde lichamen met een blauw/groen bovenlichaam en een wit onderlichaam. Tussen deze twee delen zie je gele of olijfkleurige strepen op deze unieke en mooie vissen.
Max. lengte/gewicht: 180cm/46.2kg.
Leefgebied/gedrag: Riftbewoner. Subtropisch. Diepteverspreiding 0 tot -150 meter. In kustwateren maar soms tot ver in de oceaan. Heeft een voorkeur voor warm water. Over het algemeen dicht bij de oppervlakte. Vormt in mei soms grote scholen. Vrij algemeen verspreid. Vaak ook in de buurt van haaien.
Is een van de beste aasvissen voor de big-game.
Voedt zich met ongewervelde en kleine vissen.
Vistechniek:
Een vis waar vrij moeilijk gericht op te vissen of je moet toevallig een school aantreffen.
Meestal echter wordt deze vis bij toeval gevangen aan vaak te zwaar materiaal tijdens het trollen op andere soorten met smalle of medium lures en pluggen.
Wil je er gericht op vissen dan doe je dit het best trollend met kleine pluggen en jiggen. Hij heeft immers een vrij kleine bek  in verhouding tot zijn grote. Het spectaculairst is echter met kleine poppers of oppervlakte kunstaas. Maar ze zijn absoluut niet kieskeurig.  
Ook vissen met kleine aasvissen als sardines of gelijkaardig en kleine inktvis heeft goede resultaten. Zeker in combinatie met lokaas waardoor de school in de buurt van de boot blijft.
Dat kan je trollend of driftend presenteren. Als haak 4/0 tot 6/0.  
Na de aanbeet volgt meestal een felle lange run gevolgd door steeds kortere. De vis duikt daarbij zelden naar de diepte. Aan een lichte 20lbs uitrusting zeker de moeite waard om te vangen.
Eigen vangsten: Egypte 120cm 10.200 kg/Madagaskar kleinere exemplaren.

 

Links naar Video's Youtube
https://youtu.be/LyIrCxx4gLY
https://youtu.be/JG5OhqT4LJg
 
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.