Home   Email  

 

 

 

 

Vistechnieken - Kunstaas - Artikel
Klik op de afbeelding voor een vergroting  

Klik hier om terug te keren naar artikels index kunstaas
Klik hier om terug te keren naar index baarsartikels


Baars en Snoekbaars
met de
Finesse TRD Z Man
 

Zoals het eruit ziet geeft dit aasje weinig vertrouwen. Toch is het een topper voor baars en snoekbaars.
Zeker de 7cm green pumpkin en green pumpkin orange op een shroomz jigkop van 2.8 tot 4.6 gram. Maar er zijn ook andere merken die dit aasje in hun assortiment voeren.

De Ned rig is een dressuurdoorbrekende finessetechniek waarbij je met een soort van platgeslagen jigkop, een mushroom jighead, voor een langere afzinktijd zorgt. Daarnaast is het de bedoeling een optimale rechtop staande aaspresentatie te creŽren.
Daarbij komt dat je dit aasje eigenlijk niet verkeerd kan vissen, zolang je het maar regelmatig een paar seconden stil op de bodem laat staan. Maar er zijn eigenlijk 3 manieren.
Swim & Glide
Draai je softbait langzaam binnen en pauzeer kort om hem naar de bodem te laten zinken. Laat hem dan gerust een aantal seconden op de bodem staan. Je zult merken dat je dan ook aanbeten kunt krijgen.

Hop & Bounce 
Laat je softbait over de bodem stuiteren door korte tikjes met je hengeltop te geven, draai je lijn binnen, even pauzeren en herhaal dit totdat je je aas binnendraait.

Drag & Deadstick
 
Haal je aas stuiterend over de bodem binnen door lange halen met je hengel te maken, draai je lijn binnen en herhaal dit. Ook bij deze techniek weer niet vergeten lekker lang te pauzeren.

Deze bewegingen vormen in combinatie met regelmatige pauzes een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op zowel baars als snoekbaars.
Wacht trouwens niet te lang met aanslaan, ze slokken dit aasje vaak zeer vlot naar binnen.
In de koudere maanden echter moet je vaak wat meer geduld hebben en wachten tot de vis met het aasje wegloopt of je top iets krom trekt.
.

 


Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.