Home   Email  

 

 

 

 

Vissen op Snoek/Snoekbaars
Artikel

Klik op de afbeelding voor een vergroting  

Klik hier om terug te keren naar index snoekbaarsartikels
Klik hier om terug te keren naar index artikels snoek


Zwevende roofvismontages voor doodaas 2
 
Snoek houd zich graag op boven en in waterplanten. Ook in de winter zoekt hij daar vaak zijn prooi. In deze tijd zijn de waterplanten wel afgestorven maar de resten staan er nog wel. Bied je nu je aasvis op deze plaatsen aan dan is de kans groot dat de aasvis er volledig in wegzakt. En hoewel onze rovers ook verdoken aas weten op te speuren, ideaal vissen is het niet.
Wanneer je ervan houd om je montages zo simpel mogelijk te houden en geknoei met onderwaterdobber niet aan je besteed is dan is de ledger-arm van Fox in combinatie met een Fox balsahout dood aas stick of een stukje polipropyleen een goede alternatieve oplossing. 
Aan de onderkant van de 12cm lange arm kan je het lood bevestigen en aan de bovenkant bevindt zich een drijflichaam waardoor de arm mooi rechtop blijft staan onderwater. Boven het drijflichaam zit een ring waardoor de hoofdlijn vrij kan lopen en nauwelijks weerstand ondervind tijdens een aanbeet.
De lijn raakt hierdoor ook niet meer verstrikt in de resten van afgestorven waterplanten. Neem wel steeds een lood van 60 gram of hoger. Hoe zwaarder het lood hoe beter het blijft liggen. Met lichter lood is de kans groot dat de montage wordt versleept.
De dode aasvis of het stuk makreel maak ik bij deze montage altijd drijven met een balsa dood aas stick.
Mijn ervaring met het drijvend maken van de aasvis zijn zo positief dat ik deze tactiek bijna altijd toepas, ook met andere snoekmontages.
Bij een aasvis is de simpelste methode de dood aas stick via de bek in de aasvis te duwen. De sticks van Fox zijn verkrijgbaar in verschillende formaten zodat je deze kan aanpassen aan de grote van de aasvis.
Om te voorkomen dat de stick loskomt  verbind ik deze met wat rigging wire boven de dreg of haak.  Ik doe dit met een lusje waardoor ik deze kan verschuiven over de takel. Zo verspeel ik zelden mijn sticks.
Kleinere aasvissen kan je met de sticks volledig laten drijven. Vis je echter met grotere aasvissen dan is een balsahoutje vaak niet genoeg. In dit geval neem ik dan vaak mijn toevlucht tot polipropyleen dat meer drijfvermogen heeft.


(klik op de afbeelding voor een vergroting)


Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.