Home   Email  

 

 

 

 

Vistechnieken - Baars- Artikel
Rubber kunstaas voor baars in de kijker
Klik op de afbeelding voor een vergroting  
 

Klik hier om terug te keren naar index baarsartikels
Klik hier om terug te keren naar artikels index kunstaas

Onderstaand enkele voorbeelden van rubberen kunstaas waarmee ik goed baars weet te vangen. Het heeft u een idee van enkele modelletjes tussen de duizenden die er op de markt te verkrijgen zijn. 
De ideale hengel voor baarsvissen met shadjes is 2.4 tot 2.7 meter lang met een werpgewicht van 10 tot 30 gram. Het liefst een strakke hengel met een snelle actie maar toch nog soepel.

LB Minnow van Savage Gear
 

Een topkunstaas voor langzame baarzen. Je kan ze kant en klaar kopen met ingegoten loodkop en haak of alleen de boddy. Het loofgewicht is perfect afgestemd op het shadje dat hiermee aan een lichte lijn langzaam naar beneden dwarrelt.
Het is verkrijgbaar in 6cm-7gram, 7cm-12gram, 10cm-20gram. In 6 verschillende kleuren. De kleinste is veruit de favoriet van de baarzen. Hij is echter zo licht en dwarrelt zo langzaam naar de bodem dat het soms moeilijk te zien is wanneer hij op de bodem terecht komt. Let daarom goed op de lijn die je strak houd tijdens het afzinken. Je vis het met snelle korte rukjes over de bodem waarbij je de top iets omhoog heft. Daarna laat je het opnieuw afzinken.  Net een visje dat in paniek van de bodem wil wegvluchten. Het haakt ook zelden de bodem. Een top rubbertje.

Profiblinker attractor
 

 
De attractor is een visimitatie met een schoepstaart die mooi fladdert.
Verkrijgbaar van 3 tot 21cm en in 25 kleuren. Voor baars is de 5 en 7cm versie het beste. Zelf vis ik het liefst met de meest natuurlijke kleuren.  Je kan bij de attractor de bijpassende jigkopjes kopen van dezelfde fabrikant die speciaal gemaakt zijn voor dit kunstaasje. Elke maat heeft zijn eigen jigkop met het juiste gewicht.

Hawg shads van Fishbelly
 

 
Echte killers voor schuwe baarzen. Het zijn extreem soepele shads met een v-staartjes. Voor baars neem je de kleinste maat met een jigkopje van 2 tot 4 gram.
Door met de hengeltop uiterst kleine tikjes te geven beweegt dit shadje levensecht. Met snelle kleine tikjes gaat het daarbij zigzaggend over de bodem. 

Storm Sand Eel
 

 

Verkrijgbaar in 10-15-20cm is slechts de kleinste geschikt voor onze baars. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en een imitatie van een rivierprik. Niet meteen het kunstaasje waar je aan denkt voor baars maar toch eentje die je dag kan goed maken. De sandeel is een uniek en dressuur doorbrekend kunstaasje. Het geeft nauwelijks weerstand onder water en je kan het dan ook alleen met een lichte lijn goed presenteren. Gewone jigkoppen zijn voor deze 10cm imitatie wat te kort waardoor je veel aanbeten mist. Met de bovenstaande montage is dit echter verholpen en is het een prima vanger. Je neemt hierbij het loodkopje zo licht mogelijk.

Bass assassin curly schad
 

 
Deze combinatie van een shad en een twister die doet denken aan een groot dikkopje, is met zijn 5cm in de kleinste versie een hapklare brok voor onze baars, en daardoor een echte killer.
Je kan hem monteren op een jigkopje van 3 tot 7 gram.
De shadjes zijn echter redelijk fragiel en na een aantal aanbeten vaak aan vervanging toe. Maar geen probleem, ze worden geleverd in een hersluitbaar doosje met 20 stuks die met wat zoeken nog geen euro kosten.
 


Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.